fotostyling

Jag (Emilie) och Kajsa fick styla varandra och hade väldigt olika stilar.

Kajsa tänkte göra reklam för en locktång och då blev det bara så att resten av mig skulle vara 80-tal. Självklart spårade fotningen en aning och vi höll på med allt möjligt, men sånt får man väl räkna med? :)



Jag tänkte mig lite mer rocktema. Sen ändrade jag till punkrock. Sen fick jag syn på en blomma: "MEN HALLÅ... "i wish I was a punkrocker with flowers in my hair"! Det kör vi på, kan jag få låna blomman? tack". Bra planering!




Frans och brynfärgning

Idag på spalektionen hade vi repetition av frans och brynfrägning. Eftersom det var så längesen sen sist så var det väldigt skönt att få fräscha upp minnet lite granna. Så nu har vi alla fina ögonbryn och ögonfransar! :)



Felicia, Malin B och Sabina

Malin L

Våra nya och snygga bänkar

Våra nya snygga lampor med förstoringsglas!

Isabelle och Victoria

Emilie


Noppa och putsa

Idag på klädstylinglektionen så skulle vi ta med oss något noppigt plagg som vi skulle noppa av samt ett par skot som vi skulle putsa upp. Det blev jätte stor skillnad på båda sakerna men speciellt på det noppiga plagget. Det blev som nytt! Här får ni en liten bildbomb från dagens lektion.




 
Före / Efter



Efter / Före

 




 
Före / Efter


BALSMINKNING!


Träning

Idag på makelektionen var det meningen att vi skulle ha "egen trend". Nu blev det inte så eftersom Lisa, vår makelärare skulle iväg lite under lektionen och sådär. Vi hade då ett träningstillfälle och fick öva på det vi kände var nödvändigt. Här kommer lite bilder ni kan gotta er i ;)









Klädstyling

På vår klädstylinglektion härom dagen började vi med lite materialkunskap. Det vi gick igenom var hur man kunde känna igen olika material genom att känna, se och även bränna lite på dem. Tänka sig att stylist med spa elever sitter och bränner upp små oskyldiga trådar och tyger på sina lektioner!





Vad var syftet? Jo vi skulle få se att konstmaterial "smälter" och bildar som en liten plastklump. Naturmaterial har en jämn låga och blir aska istället för plastigt. Sen fick vi testa på att elda trådar gjorda av ull.... bränt hår luktar inte gott!


Frida och Malin B`s fotostyling

Jag(Malin) stylade Frida och temat var skräckfilm. Hon hade på sig helsvarta kläder och stora kängor. Hon hade svartsminkade ögon, vita läppar och lite röd färg som skulle föreställa blod på sidan av ansiktet och håret var ruffsigt. Detaljer vi hade med var en leksaksspindel, ett champagne-glas med röd färg (blod) och en stor kniv.





Frida stylade Malin(jag) och det var måleriyrket som var tema. Jag hade på mig nedkladdade vita byxor och en nedkladdad tröja. Håret var uppsatt i en slarvig svans på sidan och jag hade naturligt smink. Detaljer vi hade med var en stege, målarpenslar och en målarfärg. Vi lärde oss att plocka ihop kläder och detaljer som passade till temat.


/Malin och Frida









RSS 2.0