Kroppspeeling och brun utan sol

Var det som stod på schemat idag. Kroppspeling har vi gjort en gång tidigare så det blev som en lite repetition idag. Dock använde vi oss av en chokladpeeling för första gången, luktade otroligt gott. Efter att vi peelat hela kroppen och ansiktet så var det dags för brun utan sol. Vi använde oss av handskar för att inte få bruna fula handflator. Man smörjer bara in den som en vanlig lotion men man måste vara noga så att det inte bli några fläckar.



Chokladpeeling

Genomgång, Carina visar hur vi ska göra

In action



Isabelle







Brun utan sol


Fransk manikyr

På onsdagar så har vi ju sminklektion men idag hade vi naglar istället. Tanken var att vi skulle göra standardmanikyr men eftersom vi var på ett studiobesök på Umevatoriet innan så hade vi inte så mycket tid att jobba på så vi hann bara att lacka. Det var fransk manikyr som gällde eftersom det är så otroligt populärt till bröllop och som ni säkert lagt märke till så är vi ju inne i temat bröllop just nu. :)




Resultatet


Bröllopskrona

På klädstylingen så fortsatte vi med att jobba med våra fina brudkronor. När man seden blev klar med sin krona så fick vi börja med brudslöjan som vi gör av tyll och som vi syr för hand. Dem som fortfarande inte var klara med kimonon fick fortsätta jobba på den.


Men först började vi med lite fika som Maja hade tagit med sig!

Emilie

Malin B och Victoria


Victorias krona

Sabina och Fanny

Seinab

Dem färdiga kronorna

Emma, Rawaa och Malin B

Malin B

Malin och Victoria


Spirallockar

Idag på hårstylingen fick vi fortsätta med det vi gjorde förra gången, alltså spirallockar.

Vi började med att återigen gå igenom schamponeringen




Efter genomgången fortsatte de som inte hade gjort spirallockar förra gången med att träna på det, resten gjorde lite frisyrer som ni får se bilder på nästa vecka :)
Håret ska vara fuktigt och om man vill att det ska hålla kan man smeta i lite hårgelé i håret innan man börjar med underhåret.
Emilie och Emma

Malin L

Isabelle

Josefine

Emma, Emilie och läraren Christina



Victoria och Malin B

Isabelle och Frida

Emilie och Malin L

Malin L

Emilie


Resultatet!:
Hårmodell: Malin L
Hårstylist: Josefine


Hårmodell: Emilie
Hårstylist: Emma



Fotbehandling/Fotmassage

Idag på Spalektionen så forstsatte vi med samma sak som förra gången, det vill säga fotbehandling och fotmassage. De som ni fick se lite hur man gör steg för steg. Dem som fick behandling och massagen förra veckan var i dag dem som fick ge. Som varje vecka så börjar Carina med att snabbt gå igenom det som vi ska göra och sen får vi göra det på våran "kund". När vi alla vara klara med behandlingen, peelingen, massagen och målat naglarna så fanns det ändå tid kvar så vi fick antingen fortsätta med ryggmassage eller plocka varandras bryn. På torsdagens lektion så ska vi ha kroppspeeling och brun utan sol!


Carina visar vad och hur vi ska göra










Naglar

Idag har vi fått hålla på med naglar. Eftersom vi var tvungna att bryta efter ungefär halva lektionen för ett möte, så hann vi bara lacka varandras naglar. Men nästa vecka har vi ett längre nagelpass och då kommer vi hinna med att fila naglarna, handmassage och... ja, mer nagel-/handvård helt enkelt!

Work in progress!


















Vår/sommar brud

På dagens makelektion gjorde vi en vår/sommarbrud, med i.d's produkter! En sommarbrud ska ha pastellfärger på ögonen och rätt ljusa läppar, så idag jobbade vi med en rosa skugga över hela locket, en grå skugga i globen och suddade ihop med en brun skugga för lite djup i maken.















Några resultat:







Kronor

På klädstylingen fick vi pyssla med våra egna kronor/tiaror.

Här har vi några som vår lärare Ingela har gjort, vissa är andra elevers!







Efter att vi suttit och funderat ut hur vi ville att vår krona skulle se ut så var det bara att sätta igång!





Kajsa gillar inte att bli störd när hon jobbar...




Felicia och Nellie


Emilies påbörjade krona!


Fortsättning följer! :)


Hårhårhååår

Idag på hårstylingen fick de som var borta förra veckan ta ut sina läggningar och kamma ut lockarna till fina hollywoodsvall och sedan göra uppsättningar av det, precis som de andra redan gjort.


Hollywoodsvall



Uppsättning



Det resten höll på med var till att börja med att tvätta håret på varandra



Sen var uppgiften att göra spirallockar!
Här kämpar Malin L med Josefines långa hår!


Malin B var såhär fin när vi bröt lektionen för att få gå på lunch



Emma och Josefine







Resultat, Fridas hår!



Josefines



Ja, det var dagens hårlektion! Snart kommer det upp från klädstylingen, så kika in lite senare också! :)




Fotbehandling

På dagens spa-lektion gick vi igenom en enkel fotbehandling.

Grejerna vi använde oss av:

• två plastpåsar med grönsåpa, som är lite oljig.
• 5-6 papper (som egentligen ska vara handdukar, men vi lyxar inte till det för oss själva, satsar på kunderna istället!)
• en skål med peeling
• en mindre skål med återfuktande lotion
• olja
• plasthandskar



Knyt fast såp-påsarna runt vristen och massera in såpan lite.



Låt den ena foten vila med en handduk runt (fortfarande i påsen), den andra plastpåsen drar vi bort och torkar bort överflödigt skum (från grönsåpan)


Nu är det dags för peeling, så vi applicerar den med strykningar längs foten och underbenet. När man peelat ett tag ska peelingen torkas bort.



Sedan var det dags för fotmassage.






Sedan gjorde vi självklart samma sak på det andra benet, efter det fick vi smörja in benen och sedan måla naglarna.






Spa - aromapressur och chokladmask

Idag på vår spalektion började vi med att göra en ansiktsrengöring och peeling. Efter det färgade vi fransar och bryn. Därefter fortsatte vi med en ansiktsbehandling, aromapressur (Man trycker på olika punkter i ansiktet) och avslutade med en chokladmask.










Brudmake höst/vinterbröllop

Hej!
Igår gjorde vi vår andra brudmake för höst- och vinterbröllop. När man gör en brudmake är det viktigt att tänka på vissa saker. För att maken ska hålla hela dagen är det viktigt med en bra och täckande bas. Vi använde oss av studiofoundation och shadade sedan, för att framhäva ansiktets drag/former. Till just höst- och vinterbröllop använder vi jordnära färger på skuggorna så som brun, grön, lila, grå osv, men det är också vanligt med naturliga och ljusa färger. På läpparna använde vi starka röda och lila färger, som är fint till den ljusa hyn under vintern. Något man även ska tänka på när man gör en brudmake är att använda vattenfast mascara! Tyvärr tog vi inte så många bilder, men här är en bild på Emilies sminkning på Nellie.



Hollywoodlockar och uppsättning

Hej!
Idag på hårstylingslektionen tog vi ut läggningen som vi rullade förra veckan och kammade ut lockarna till ett så kallat hollywoodsvall. Efter det gjorde vi snygga uppsättningar som passar till bröllop, bal, fester och till andra fina tillfällen. Senare under dagen hade vi klädstyling, där vi fick lära oss lite om olika färger. Vi använde oss av olika nyanser av varma och kalla färger på olika färgkappor för att se vilka färger vi själva passade bäst i. Vi testade även att lägga olika färger på rouge. Här kommer lite bilder från dagen!



Läggning från förra veckan



Malin som kammar ut lockarna







Här är några av våra uppsättningar









Kalla färger



Varma färger

Imorgon ska vi göra vår andra brudmake, så glöm inte att kolla bloggen! Hej så länge!


Brudmake 1

Hallå!
Som ni kanske förstår håller vi just nu på med temat Bröllop. Så igår på make lektionen gjorde vi får första brudmake, Brudmake 1 kallar vi den och den passar lite mer våriga /sommriga bröllop då den går i ljusa färger som rosa och grått.
När man ska lägga en bröllopsmake är det viktigt att lägga en ordentlig bas så att sminket sitter hela dagen. På ögonlocken lade vi först en primer, lägger man en primer är det viktigt att inte lägga ett för tjockt lager, annars blir det svårt att sudda ut skuggan. Även mascaran måste sitta ordentligt så man bör använda en vattenfast mascara. Vi fick även testa att sätta fast stycke-fransar, alltså lösögonfransar i mindre stycken.



Vår sminklärare Lisa och Kajsa

Kajsa fick vara Lisas testperson

Lite smink..

Kajsas fina ögon :)

Malin.L lägger stoppers (puder) under ögonen så att ögonskuggan inte ska ta fäste om det rasar ner.


wooho vi är tillbaka

Tjena, nu är vi tillbaka efter ett underbart sommarlov :)
Vi vet att vi var dåliga på och blogga förra året, men nu har vi fått hantverkslektions planeringen och den är fullproppad med roliga lektioner och studiebesök som vi lovar att ni ska få ta del av !

Idag på hårstyling lektionen så fick vi för första gången göra en läggning på våra Marita dockor för att få "romantiska lockar" som vår lärare sa! Nästa vecka ska spolarna ut och vi/ni får se resultaten!







sådärja /Hv2d

RSS 2.0